Reiseblogg fra Travellerspoint

Da ble det blogg alikevel

Kanskje dette med blogging ikke er så dumt alikevel? Jeg vil iallefall slippe å fortelle om de samme tingene til fem forskjellige personer. Forbeholdt at noen gidder å lese bloggen selvfølgelig! Men, bare for å gjøre det helt klar; Jeg har skrivefeil og jeg skriver for de som har lyst til å vite litt mer om hva jeg skal gjøre de neste månedene.

Etter mye stress og mas på motebutikken H&M i kalde Norge, fikk jeg en plutselig lyst til å legge ut på en lengre reise til varmere strøk. Google ble min inspirasjonskilde og veileder, og etter noen tastetrykk fant jeg noe som falt i smak. Noen måneder i Kambodsja som frivillig engelsklærer på et barnehjem hørtes både spennende og utfordrende ut, så nå er jeg her, i min nye hjemby, Siem Reap.

Turen hit var meget spesiell. Mamma (hun ville titte hun også, men drar igjen om tre dager) og jeg tok båt fra hovedstaden Phnom Penh halv 8 i dag morges, til Siem Reap, hvor vi er nå. Båten var som et rør som var tettet igjen på begge sider. Rund og avlang. Den skulle ta oss opp elven til innsjøen Tonle Sap og opp til Siem Reap. Turen begynte fint med bra vær og lite vind, komforten var slik den er inni et rør, eller oppå et rør, for de som satt der. Det var mye spennende å se langs elven; rismarker, boligområder, templer, slum, og masse flytende hus overalt. Mange nye inntrykk allerede. Det var først da vi kom ut på innsjøen Tonle Sap at turen virkelig begynte. Vinden blåste, de som satt ute fikk seg en forfriskende vask, de som satt inne fikk seg også en vask, men her igjennom sprekker i vinduer og vegger hvor vannet sildret inn. Europere som klamret seg fast og ble sjøsyke, og en haug med folk fra Kambodsja som la seg til å sove under vannsprut og vind. Ikke noe land å se på noen sider. MEN, vi overlevde og kom oss helskinnet frem til et hotell.

Vi har fått oss en liten runde i byen, og det ser veldig bra ut. Helt annerledes enn jeg trodde. Virker som en by som tiltrekker seg folk fra både land og strand. Her er det både bokhandlere og barer, markeder og templer. Noe for en hver smak kan en vel påstå. Absolutt et sted jeg ser meg selv trives. Behagelig varme, omgitt av interessante folk, billig øl (billig ALT egentlig) og spennende stæsj på hvert hjørne.

Jeg begynner ikke undervisningen før 20 januar, så har fremdeles noen dager til å bare titte, ta massasje, spise god mat, snakke med nye folk og tilpasse meg til min nye tilværelse. Det er mye nye inntrykk allerede, både gode og veldig vonde. At det er et folk som er rammet av mye urettferdighet, tortur og grusomhet er synlig overalt.

Skal legge ut noen bilder av byen og diverse i morgen!

Skrevet av martevjen 08:23

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Gleder meg til å følge turen og bloggen din, Marte! :)

fra Eivind M.

Kjære Marte. Så heldig du er nå. Du skriver så levende at jeg så for meg mi n egen tur til Sør-Øst Asia i 81. Du er en modig sjel, men det visste jeg jo fra før. Nå kommer du til å skaffe deg efraringer lvet ut. erfaringer du ikke kunne få deg på aldri så lang tid her i det vante. Flotte bilder. Hils til mamma og LYKKE TIL fra tante Reidunn

fra Reidunn Evjen

Åh, jeg vil komme på besøk!

fra Ingrid

Så spennende, Marte. Veldig fint du lager blogg så vi på bjerget kan følge deg. Du er en super jente. Lykke til fra Knut.

fra knut

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint