Reiseblogg fra Travellerspoint

Min nye kamerat

Jeg har fått meg en ny kamerat! Ikke vet jeg hva han heter eller hvor gammel han er. Han kan ikke et ord engelsk, og min evne til å kommunisere på Khemer er ikke fullt utviklet enda. Han bor i en hengekøye langs elven som renner igjennom Siem Reap. Morsom kar. Han har visst skjønt at han kan gjøre business av å stille opp som modell, så overfor kan dere se resultatet av dagen fotoshoot med min nye venn! Legg merke til de moteriktige brillene med lappen på;)

Etter lunsj i dag leide mamma og jeg en tuktuk (motorsykkel med tillhenger og tak over) som kjørte oss rundt utenfor byen til den virkelige hverdagen i Kambodsja. Folk som fisket og badet i elven, rismarker langs humpete grusveier, skur og hus på påler, masse barn som lekte og magre kuer. Tuktuk sjåføren vår fortalte masse om det vi kjørte forbi. Selv jobbet han i Siem Reap for å tjene penger. Egentlig kom han fra en annen provins i Kambodsja, men der var det ingen jobber å få. Han dro hjem en gang i året hvis han hadde nok penger. I år fikk han ikke dratt hjem fordi det er finanskrise i resten av verden. Mindre turisme = mindre inntekt.

Noen bilder fra dagen:

red18.jpg

red19.jpg

Trafikken her er morsom. Det er trafikklys flere steder i byen, men de bruker de ikke helt på samme måte som vi gjør hjemme. I flere kryss var alle lysene grønne samtidig, slik at alle retninger kunne kjøre på samme tid. Når det ble rødt, ble det rødt i alle retninger, men allikevel kjørte alle. Når de kommer til et kryss tuter de sånn at andre skal passe seg (uten at det har noen spesiell virkning). Av forståelige grunner er det ikke lov for utlendinger å leie moped;)

Skrevet av martevjen 09:37

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Fin blogg! Virker som du har det veldig fint Marte! Gleder meg til jeg aa kommer bort :)

fra Lise

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint