Reiseblogg fra Travellerspoint

De to siste dagene har vært supre!

På fredag morgen freste vi alle mann av gårde i tuktukene våre til det velkjente tempelområdet Angkor Wat. Dagen begynte bra med litt mindre truende skyer enn dagene før, og innen vi kom oss til Angkor Wat tittet også solen frem. Bra var det, så fikk resten av gruppen se at det finnes sol i Kambodsja også. Nå er det ikke ventet å regne før juni igjen, så regnfrakken er det bare å kaste;)

Angkor Wat var veldig spesielt, men etter 6 templer og 10 timer var det nok for denne gang. Rart hvordan steinblokker begynner å ligne på hverandre etter noen timers vandring i intens sol. Den ene tuktuk sjåføren vår fortalte oss masse om historien bak templene og tiden rundt da de ble bygget. Han er forresten helt super. Han kan utrolig masse om landets historie og snakker veldig bra engelsk. Nå holder han i tillegg på å lære seg tysk (helt på egenhånd) fra en bok han har kjøpt. Bortsett fra det håper han kan klare å spare litt penger. Han har problemer med blodsukkeret (muligens diabetes?), og må derfor få jevnlig medisin som visstnok er ganske dyr for en tuktuk sjåfør. Og hvis han noen skal få giftet seg må han spare i mange år. Her er det nemlig sånn at moren til bruden skal ha masse penger for å gifte bort datteren sin.
Apropos bryllup; Jeg er blitt invitert i bryllup! En stor fest med glitter og stas. Her er det vanlig å invitere masse mennesker for å klare å samle opp nok penger til å dekke festen og de mange kjolene bruden bruker i løpet av en kveld. Jo mer gull, glitter, diamanter og skinnende gjenstander du har på kjolen din, jo finere er du! Det blir ikke til at jeg drar i bryllupet denne gangen, for gutten som inviterte meg virker som han hadde sett for seg en intim aften for to etter feiringen. Får bare håpe jeg får en ny invitasjon ved en senere anledning!

I går begynte vi dagen med kurs i Khemer. Utrolig hvor vanskelig det skal være å lære seg noen få overlevelsessetninger. Men nå kan vi i hvert fall takke for oss, si nei til tuktuk sjåfører og spørre om regningen (+ litt til), så vi klarer oss vel en stund til. På ettermiddagen leide vi oss litt av et cruiseskip (halvrusten elvebåt med motoren hengende på en trå bak båten). Vi dro ut for å se ”Floating Village” som ligger i elven på vei ut i innsjøen Tonle Sap. Det var en helt fantastisk tur. Hele banden klatret opp på taket på båten, hvor vi hadde fin oversikt over det myldrende elvelivet som foregikk rundt oss. Det er utrolig hva folk finner på å putte på en flåte. Grønnsaksåkre, kirke, kjeledyr (hunder, katter, krokodiller, slanger og fulgler). Etter litt påfyll av reker og drikke på en flytende restaurant, ankret vi opp på Tonle Sap og så solnedgangen.
På kvelden ble det middag med hele gjengen, drinker og live musikk i byen. En veldig vellykket dag!

Noen bilder fra Tonle Sap og elven:
red44.jpgred48.jpgred47.jpgred46.jpgred45.jpgred42.jpgred37.jpgred36.jpgred35.jpgred34.jpgred32.jpgred31.jpgred30.jpg
red43.jpg

I dag var det tid for å jobbe litt med fargen. Noen av hotellene har bassenger man kan betale for å bruke, så det var akkurat på et slikt et vi endte opp i dag. Med ca en hotellansatt på hver person har det vært en deilig dag med bananashake, sol, bading og deilig lunsj! Snart venter middag og en øl før solen igjen sier takk for seg.
Ellers er det mye spenning og forventninger til første skoledag i morgen. Barnehjemmet hvor jeg skal jobbe ligger visst i en bitteliten landsby 12km utenfor byen. Veldig få som snakker engelsk, og ikke noen turister. 450 barn får undervising hver dag. Jeg er vettskremt og utrolig spent!

Ellers har jeg spist slange, flue (ufrivillig lunsj mens jeg syklet), lest bøker, slappet av og blitt bedre kjent med mine nye ”samboere”. Rart å tenke på at vi skal bo sammen, og være her så lenge. Allerede begynner vi å bli en bra gjeng!:)

Bilder fra palasset vårt i Chocolate Road
red40__thida_.jpg
red41_thida_.jpg
red39__thida_.jpg

Skrevet av martevjen 04:00

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Flotte bilder Marte. Ser ut som at du fått bra greie på det nye kameraet. Og så har du et fint blikk for motiver. Han fyren som padler i den balja på det øverste bildet. Hva i all verden var det for noe??

fra Geir-Harald

Kjære Marte. Hjemmet ditt ser spennende ut, skulle gjerne prøvd hengekøya under stråtaket. Ja, Geir Harald, jeg blei også interessert i mannen i balja. Elsker bildene dine, denne gangen spesielt det megd de fargerike båtene sett ovenfra. Kjempegøy å følge deg.

Klem fra tanta i LOfoten

fra Ingrid Evjen

Så fine bilder! Jeg er kjempespent på å høre om første dag på jobb - skriv!

fra mamma

Du forreste: Skal vi flytte til Kambodsja? Syns det med pengegaver til brudens mor hørtes greit ut - man har da tross alt tre døtre!

fra mamma

Og vi kommer gjerne i bryllupet! Festlig å lese og flotte bilder. Pål foreslår at vi også tar oss jobb der. Det blir spennende å følge deg.

fra Kirsti og Pål

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint