Reiseblogg fra Travellerspoint

Chres Village School & Orphanage

min første dag!

I dag har Anneloes (roomien og kollegaen(!) min) og jeg vært å besøkt vårt nye arbeidsted Chres Village School & Orphanage (CVSO). Det ligger langt ute i huttateita på landsbygda. Der du skulle tru at nokon kunne bu. Kuer, hunder, katter, høner og folk om hverandre. Hovedveien til landsbyen er laget av tørket gjørme og er så og si umulig å kjøre på. Hullene er så store og dype at hvis du først kjører neddi, så kan du regne med å ha synlige sår som de lokale ville ledd seg ihjel av, i lang tid (folk her reagerer med latter på det aller meste). Etter 40 minutters hinderløype kjøring, utallinge frykt annfall, merker i hendene etter å ha knuget seg fast til tuktuk'en og noen neeesten påkjørsler av diverse levende skapninger kom vi omsider frem.

Det første som møtte oss var at alle barna i nesten hver klasse reiste seg opp, hilste, spurte hvor vi kom fra, og hva vi het, i kor. Vi observerte en klasse en liten stund hvor alle barna skrek i munnen på hverandre for å få lov å svare. Utrolig gøy! Det er llitt over 600 elever på skolen hver dag, så det er mange folk på alt for liten plass. Klasserommene er for det meste et strå tak, et gulv, noen stoler og pulter. Barna som bor der sover for det meste i klasserommene fordi det er ikke nok penger til å betale for nye bygninger. Barna betaler ingenting for å verken bo der, eller gå på skole der. Derfor er det veeldig lite ressurser og skolen er fullstendig avhengig av donasjoner for å klare å holde åpent. Hver måned koster det ca 3 500 dollar bare med det helt nødvendige de trenger for at det skal gå rundt, og det er mye penger her.

Anneloes og jeg skal jobbe fra 13 - 16 hver dag, med samme klasse. Vi har 30 elever, som ikke kan noe særlig engelsk. Så dette blir utrolig spennende.

Vi får ikke begynt undervisningen før onsdag, for i morgen er landsbyens årlige "festival" for å ferie at risen er innhøstet. Vi er invitert, og jeg gleder meg allerede!

Skriver mer etterhvert. Kanskje jeg får tatt noen bilder også:)

Skrevet av martevjen 02:56

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Hei Marte ! Jøye meg, hva du opplever ! Dette blir jo noe du aldri vil glemme! Jammen glad du ikke gikk i det bryllupet, gitt, med tanke på hva som kunne ha skjedd-------. Høres jo ut som om dere allerede er blitt en hyggelig gjeng,og spennende blir det med undervisningen deres ! Kanskje godt dere er 2 stykker ? Kjempeklem fra mormor, som følger med på alt du gjør!

fra K-E Holst-Larsen

Jeg kan nesten ikke vente med å se bilder og høre mer! I hvilken retning fra Siem Reap ligger barnehjemmet?

fra mamma

hei, Marte! så utrolig moro å lese bloggen din. det er bra du trives, og har kommet over første hjemlengsel:) gleder meg masse til å lese mer!!

fra Sara Thome

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint