Reiseblogg fra Travellerspoint

Min nye kamerat

Jeg har fått meg en ny kamerat! Ikke vet jeg hva han heter eller hvor gammel han er. Han kan ikke et ord engelsk, og min evne til å kommunisere på Khemer er ikke fullt utviklet enda. Han bor i en hengekøye langs elven som renner igjennom Siem Reap. Morsom kar. Han har visst skjønt at han kan gjøre business av å stille opp som modell, så overfor kan dere se resultatet av dagen fotoshoot med min nye venn! Legg merke til de moteriktige brillene med lappen på;)

Etter lunsj i dag leide mamma og jeg en tuktuk (motorsykkel med tillhenger og tak over) som kjørte oss rundt utenfor byen til den virkelige hverdagen i Kambodsja. Folk som fisket og badet i elven, rismarker langs humpete grusveier, skur og hus på påler, masse barn som lekte og magre kuer. Tuktuk sjåføren vår fortalte masse om det vi kjørte forbi. Selv jobbet han i Siem Reap for å tjene penger. Egentlig kom han fra en annen provins i Kambodsja, men der var det ingen jobber å få. Han dro hjem en gang i året hvis han hadde nok penger. I år fikk han ikke dratt hjem fordi det er finanskrise i resten av verden. Mindre turisme = mindre inntekt.

Noen bilder fra dagen:

red18.jpg

red19.jpg

Trafikken her er morsom. Det er trafikklys flere steder i byen, men de bruker de ikke helt på samme måte som vi gjør hjemme. I flere kryss var alle lysene grønne samtidig, slik at alle retninger kunne kjøre på samme tid. Når det ble rødt, ble det rødt i alle retninger, men allikevel kjørte alle. Når de kommer til et kryss tuter de sånn at andre skal passe seg (uten at det har noen spesiell virkning). Av forståelige grunner er det ikke lov for utlendinger å leie moped;)

Skrevet av martevjen 09:37 Kommentarer (1)

Siem Reap

Noen bilder fra byen og området rundt

red3.jpgred6.jpgred4.jpgred11.jpgred10.jpgred14.jpgKambodsja_437.jpgred1.jpg

Skrevet av martevjen 03:31 Kommentarer (3)

Da ble det blogg alikevel

Kanskje dette med blogging ikke er så dumt alikevel? Jeg vil iallefall slippe å fortelle om de samme tingene til fem forskjellige personer. Forbeholdt at noen gidder å lese bloggen selvfølgelig! Men, bare for å gjøre det helt klar; Jeg har skrivefeil og jeg skriver for de som har lyst til å vite litt mer om hva jeg skal gjøre de neste månedene.

Etter mye stress og mas på motebutikken H&M i kalde Norge, fikk jeg en plutselig lyst til å legge ut på en lengre reise til varmere strøk. Google ble min inspirasjonskilde og veileder, og etter noen tastetrykk fant jeg noe som falt i smak. Noen måneder i Kambodsja som frivillig engelsklærer på et barnehjem hørtes både spennende og utfordrende ut, så nå er jeg her, i min nye hjemby, Siem Reap.

Turen hit var meget spesiell. Mamma (hun ville titte hun også, men drar igjen om tre dager) og jeg tok båt fra hovedstaden Phnom Penh halv 8 i dag morges, til Siem Reap, hvor vi er nå. Båten var som et rør som var tettet igjen på begge sider. Rund og avlang. Den skulle ta oss opp elven til innsjøen Tonle Sap og opp til Siem Reap. Turen begynte fint med bra vær og lite vind, komforten var slik den er inni et rør, eller oppå et rør, for de som satt der. Det var mye spennende å se langs elven; rismarker, boligområder, templer, slum, og masse flytende hus overalt. Mange nye inntrykk allerede. Det var først da vi kom ut på innsjøen Tonle Sap at turen virkelig begynte. Vinden blåste, de som satt ute fikk seg en forfriskende vask, de som satt inne fikk seg også en vask, men her igjennom sprekker i vinduer og vegger hvor vannet sildret inn. Europere som klamret seg fast og ble sjøsyke, og en haug med folk fra Kambodsja som la seg til å sove under vannsprut og vind. Ikke noe land å se på noen sider. MEN, vi overlevde og kom oss helskinnet frem til et hotell.

Vi har fått oss en liten runde i byen, og det ser veldig bra ut. Helt annerledes enn jeg trodde. Virker som en by som tiltrekker seg folk fra både land og strand. Her er det både bokhandlere og barer, markeder og templer. Noe for en hver smak kan en vel påstå. Absolutt et sted jeg ser meg selv trives. Behagelig varme, omgitt av interessante folk, billig øl (billig ALT egentlig) og spennende stæsj på hvert hjørne.

Jeg begynner ikke undervisningen før 20 januar, så har fremdeles noen dager til å bare titte, ta massasje, spise god mat, snakke med nye folk og tilpasse meg til min nye tilværelse. Det er mye nye inntrykk allerede, både gode og veldig vonde. At det er et folk som er rammet av mye urettferdighet, tortur og grusomhet er synlig overalt.

Skal legge ut noen bilder av byen og diverse i morgen!

Skrevet av martevjen 08:23 Kommentarer (4)

(Innlegg 7 - 9 av 9) « Side 1 [2]